Mösspåtagning

Ja, igår var det då den efterlängtade mösspåtagningen.
Roligt spektakel, dock måste jag säga att den där långa rektorn passar absolut inte i klänning!
Det är kul att lärarna och rektorerna bjuder på sig själva för vår skull.

Det var musik, teater, och "skojstipendier".
Sen var det dags.
Äntligen fick man ta på sig mössan!!

     

Känns mer och mer verkligt för varje dag som går. Idag är det bara 1 vecka kvar, sen har man då tagit studenten och är klar med skolan... för ett tag, sen efter lite mammaledighet blir det Lärarutbildningen! Om man inte tar den på distans efter halva mamma ledigheten. Vi får se. Men utbildad lärare ska jag bli iaf!
1 vecka kvar och nedräkningen går fort. Har tre prov jag måste göra och två lärare att prata med. Vi får se hur detta går. Man får väl iaf hoppas på att få några bra betyg iaf.

Tror jag har det mesta fixat och klart till studenten iaf, jag har mössan, jag har klänningen, skor orkar jag inte köpa nya å jag har ju faktiskt ett par söta vita skor som jag tänker ha. Blir så bra så, varför ska allt vara nytt till studenten lixom? Jag orkar inte vara en av dom som lägger ner flera tusen bara för en dag, okej, den dagen jag gifter mig kommer jag lägga ner flera tusen, men inte på studenten. Tro mig, det blir minnesvärt iaf.
Man går ut skolan, hela släkten kommer och grattar en, hur svårt kan det vara att komma ihåg?

Fick min studentpresent från svärföräldrarna igår btw, dom tänkte att jag får så mycket minnes saker endå så dom köpte stolar och bord till balkongen, de bordet och dom stolarna jag vill ha :D Wiie.
Synd bara att balkongen är lite liten men det får plats iaf. Är så bra så.

Syrran fyllde 20 år häromdagen också, i tisdags. läskigt läskigt. Det blir 20 års fest på fredag då hon ska firas så de skriker om det ;)
Jag gav henne jätte roliga presenter, en ram med ett kort på henne, taget i söndags då hon leker med barbiedockor, och ett set med "gör dina egna tvålar" man måste minst vara 5 år gammal för det, och man måste ta hjälp av en vuxen, hoppas hon klarar det ;)
Får hoppas att man kan få redo på imorgon hur det gick på hennes intervju också, hoppas hon får det jobbet, hoppas det är ett bra jobb.



Vi köpte babysittern i måndags btw, med fick vi en extra babysitter, och sen sålde hon även en baby björn, bärsele som vi tänkte att de kan vi väl också köpa, alltid bra att ha.
Väldigt tidigt inköpt men blir inte lika mycket att köpa sen iaf. Längtar tills det är dax att börja köpa lite bebiskläder. Älskar att gå runt på babyavdelningarna i affärerna. Allt är så smått och gulligt. Ska bli underbart.

Nej nu ska man väl göra lite nytta innan skolan börjar också.. ;D

bebisbebisbebis :)

Helgen har varit en effektiv helg känns det som.

I fredags
åkte jag och Emma till västerås, sprang runt i tusentals affärer men hittade bara en present till min kusin.
Men de va ganska mysigt iallafall. Trevlig dag. Kändes bra att umgås med Emma för en gångs skull, och inte bara på lunch rasten. :)

Efter västerås så skulle älskling sälja sin bil, åt någon som aldrig dök upp, eller aldrig hörde av sig. Idioter. Han hade städat den, damsugit å grejjer, men vi beslöt oss för att vi fixar till den och behåller den. Den är mer bebissäker än min lilla golf iaf :)

Sen var vi bjudna över till mamma och pappa på kvällen för att äta middag och mysa litegrann. Grillat är aldrig fel så varför inte :) Vi åt, pratade och hade de trevligt. Sen började vi prata om bokmärken, så mamma gick ner å hämtade mina och Sandras gamla bokmärken. Ibland saknar man verkligen att vara liten. Kul hade man iaf.

Lördags
åkte jag å freddie först till Västerås, åkte till Media Markt och köpte en GPS till pappa, sen kollade vi bara allmänt runt där.
Åkte till Toy'r'us och köpte ännu en present, fast från Sandra till Julia.
Sen när vi kom till Enköping igen fick vi åka ut till klubbholmen och hämta pappa å micke, och skjutsa dem till sina bilar.
Sen återupptog vi färden mot Uppsala och skulle titta på/köpa en vagn. Jobbigt när dom bygger om överallt när man försöker följa en GPS, vi körde en stund på en cykelväg, som enligt GPSen var en bilväg tydligen.
Men tillslut hittade vi iaf, och vagnen såg jätte fin ut. Lite slitna däck, och lite slitet handtag, annars är den jätte fin.
En Emmaljunga Edge 2002. vi fick med insektsskydd och regnskydd också. :)

Den ser mycket finare ut i verkligheten än på bilden, är en dåligt tagen bild.

Söndags
Så åkte jag, Freddie, och Syrran till jakan, först till IKEA, gick runt där nån timme, efter lite handlande, sen åkte vi till Kusin Julia som fyllde hela 7 år. Så då var de dags för kalas med kakor, bullar, och RABARBERPAJ :D gud så gott.
Blev ju lite lekandes med Barbiedockor där. Sandra sken som en sol och verkade ha jätte kul. Tror hon också saknar att vara liten. Haha.
      
  
Sen åkte vi hem till mamma och pappa för att jag skulle sälja min kära ödla pödla, så nu är min skönhet borta :(
Min lillebror har tydligen skaffat en kanin också, en jätte söt liten flicka, fluffig också. Så hunden gick på högvarv där hemma. Tvingade pappa att ta med honom när han skulle till båten. Han behövde nog komma bort och få lugna ner sig lite.

Hittade en jätte fin babysitter på blocket igår också. Ska köpa den idag. Känns så mysigt att köpa saker till bebis, ska bli så kul när bebis kommer. Längtar som fan. Känns jätte bra när allting blir billigare än vi trott också, då kan vi lägga ner mer pengar på bilbarnstolen och köpa den vi vill ha ;)
wiie.
 

Helgen..

Denna helg har kännts lång, kanske för att jag varit ledig i fredags också, eller också för att vi fått ganska mycket gjort..?

I Fredags träffade jag Syster ett tag :) Vi åkte ner till donken och åt litegrann, snackade skit, sen åkte vi hem hit, å syster fick se hur jag å Freddie bor, Testade även klänning till studenten så de ser ut som jag slipper gå naken ;P Sicken tur :)
Sen kom älsklingen hem och jag vet inte riktigt vad vi gjorde, jo vi åkte till Coop bygg å köpte nån slang och installerade diskmaskinen, så nu har vi diskmaskin :D

I Lördags åkte vi fram å tillbaka till återbruket, slängde massa kartonger och lite onödigt tjafs som fanns i lägenheten, riktigt skönt å bli av med allt. Sen åkte vi och handlade och bakade värsta chokladtårtan ;P Skulle vara nån kladdkaka men såg ut som en chokladtårta, men är väl egentligen samma sak.
Vi gjorde också lite smoothies å drack :) Toppenbra, nyttigt och gott. Vi upptäckte blendern som funnits i skåpet hela tiden så vi tänkte att vi skulle använda den. Så har blivit en smoothies om dagen ett tag nu. Super gott.

Igår så bjöd vi över mamma och pappa, marcus följde också med, och smaskade i sig kakan, och kaffe.

Igår kände jag för första gången sparkar med handen, kändes mycket häftigare i handen än i magen tycker jag. Försökte väcka Freddie för att få honom att känna också men vet inte om han kände nått.  Men han har lång tid på sig att få känna sparkar :)



regn, orientering, smärta i magen...

Igår, från att jag kom till skolan vid kvart i 9 så kände jag en smärta i magen, hunger tänkte jag och väntade till efter lunch, det ville fortfarande inte gå över.
Självklart kunde jag inte heller gå hem ifrån skolan eftersom jag hade orientering kl 13,00, jag kom dit en kvart tidigare och tänkte jag börjar så kanske jag slipper regn och mera plåga i magen.
Efter att ha hittat första kontrollen och gått vilse i jakt på andra hamnade jag på bressevägen, mer orolig än nånsin över denna konstiga smärta i magen.
Jag visste inte vad jag skulle göra, inte heller om de var normalt, så jag ringde mamma och frågade och försökte förklara, då hon verkade bli lite fundersam blev jag ännu mer orolig och tårar började rinna, livrädd över att de skulle vara något farligt med min bebbe,
Jag åkte ner till barnmorskan och fick vänta en stund, sen fick jag prata med barnmorskan och hon lyssnade på hjärtat, och kände på livmodern, bebis verkade må bra. Tror aldrig jag varit så lättad tidigare.

Blev ju endå tvungen att åka tillbaka till skolan å leta efter Sylvia och förklara varför jag lämnade orienteringen med bara en kontroll, men hon förstod och jag får göra om det, som tur är. Kanske kan få det dära godkänt iaf.

Smärtan i magen gick över vid 8-9 igår kväll, och var förmodligen den dumma mjölken jag druckit dagen innan. Verkar som jag blivit laktosintollerant medan jag är gravid iaf. Tur att jag inte dricker speciellt mycket mjölk iaf, får ta det lugnare med den varma chokladen och absolut inte dricka ur koppar som rymmer en halvliter.


Idag ska jag till försäkringskassan och se vad dom har å säga, förhoppningsvis hinner min älskling också dit för han förstår nog mer av ekonomi och sånt där än vad jag gör, förhoppningsvis kan vi iaf få bostadsbidrag också. Skulle vara skönt.

Idag är det även bara tre veckor kvar av skolan.
Bara två rest prov kvar, fan jag kan nog klara det här ;) Ena provet ska jag skriva imorgon, sen kan jag koncentrera mig på det där stora dumma provet. Fast fan, kom just på att det är studiedag imorgon,  ääh får se om jag orkar åka ner imorgon eller om jag tar det på tisdag. Så länge jag får det gjort så är jag nöjd.
Sen är de ju även två kursprov också som jag måste göra, menmen. Detta ska ordna sig. Har jag lyckats sköta mig såhär bra hittils så ska jag sköta mig sista tre veckorna också.
Upptäckt att jag sköter mig bra under stress :P Synd bara att jag alltid väntar till sista terminen för att fixa alla rester. Haha.

Nej nu ska jag nog sortera ihop tvätten så det bara är att slänga in den, sen nångång idag ska jag nog diska också. :) Slipper jag göra det när freddie kommer, då kan vi mysas istället ^^
Om han inte ska göra ytterligare ett försök att fixa den där dumma diskmaskin vill säga.
Jaja det visar sig :)

Sol och vackert väder.

Ja så vad har man gjort i helgen hittils då.
Jo igår åkte jag till mamma och pappa, umgicks lite med dom, grillade å åt gott. Älskling var på firmafest och kom hem vid 10. Vi åkte hem, myste och la oss.

Igår har jag åkt till mina morbröder, först till sundbyberg för mamma å pappa skulle hämta möbler,
sen till viksjö för att äta hos min andra morbror. Åt grillat där också, pratade lite skit, kände lite på Susannes mage, på lill bebben. Får se när den tösen vill titta ut :) Rolig tanke att om 15 veckor är jag i hennes sits. Hon har tur som slipper gå med magen hela sommaren iaf, det får jag.
Julia verkade tycka om Freddie väldigt mycket iaf, satt i hans knä och busade å lekte. Ovanligt för att vara henne, hon brukar vara så blyg å gömd hos pappa. Fast på hemmaplan är det såklart lättare.

Idag var jag och Freddie till IKEA och gick runt lite. Köpte lite smått och gott och drog oss senare till Freddies föräldrar. Mamma, Pappa och grabbarna var också där så vi pratade lite. :)

Vart en riktigt trevlig helg.
                                                     

Lalala

Idag har jag varit duktig.
Varit upp till bilprovningen och besiktat om bilen, yey jag slipper körförbud.
kände mig inte ett dugg sugen på att gå upp vid 9 när man inte börjar förän kl 13, men vad gör man inte för att få fortsätta köra bilen.

Får klagomål att jag inte uppdaterar här tillräckligt ofta, även på bdb att jag inte lägger upp tillräckligt mycket bilder på magen, haha. Aldrig trott att min mage skulle bli så intressant ^^

Glad att den inte växt så mycket att jag inte kan ha mina kläder längre, finns vissa byxor som jag inte kan knäppa längre, men hårsnoddar å säkerhetsnålar gör susen ;)
Freddie fick känna sin första spark igår, haha. Tog ett tag men tillslut gav väl bebben upp och sparkade när pappa ville känna ;)
En annan får däremot känna det flera gånger om dagen, känns lika skumt varje gång,

Det är nu 133 dagar kvar till beräknat datum, känns mycket när man säger så, 4 månader känns inte lika mycket.
oj, jag är redan i 5:e månaden, inte långt kvar då ju. :)
Allting kommer gå så bra så, sålänge jag har min Freddie kommer allting gå bra. :)


20, 4-5

blää .. vet inte vad jag ska skriva.. men kände endå för att uppdatera.. måste ju visa att man lever..

Gått in i v 20 nu, var på "vecka20 träff" idag, spännande.. man kunde ju känna sig ung iaf. Haha.
hm..vecka 20.. halva tiden.. låter läskigt, bara 20 veckor kvar.. va spännande :D

är även bara typ 4-5 veckor kvar till studenten också, it's getting closer.
Ska bli så skönt att äntligen sluta skolan, slippa alla prov, alla jobbiga saker.

Få jobba i sommar istället och bara ta det lugnt.

Nu måste jag gå för jag måste kolla om jag glömde telefonen i bilen.. ;S

Du är aldrig Ensam

Du Är Aldrig Ensam

by Mauro Scocco

När stormen river, när broarna brinner
När hopp och mening, bara försvinner
När du känner dig liten, och när ingen finns där
Då är du ändå aldrig ensam, så länge jag finns här

Jag kan gå hela natten, ta ett flyg eller tåg
Det spelar ingen roll var du är
Jag kommer dit ändå

Du är aldrig ensam, så länge jag andas
Så länge mitt hjärta kan slå
Du är aldrig ensam, glöm aldrig det
Jag gör vad som helst för dig, det hoppas jag du vet
Ja det hoppas jag du vet


Om dom du litar på sviker, om din dröm föll i sär
Då kan jag påminna dig om, hur mycket du är värd
Den där rädslan du känner, ja den är inte du
Och hur skrämmande den än verkar, så ebbar den ut

Jag kan gå hela natten, ta ett flyg eller tåg
Det spelar ingen roll var du är
Jag kommer dit ändå

Du är aldrig ensam, så länge jag andas
Så länge mitt hjärta kan slå
Du är aldrig ensam, glöm aldrig det
Och jag gör vad som helst för dig, det hoppas jag du vet
Ja det hoppas jag du vet


Så när du inte längre orkar, då orkar jag för två
När du inte ser nån utväg, då hittar jag en ändå
Du har givit mig så mycket genom åren som har gått
Är det största man kan få, det har jag fått

Du är aldrig ensam, så länge jag andas
Så länge mitt hjärta kan slå
Du är aldrig ensam, glöm aldrig det
Jag gör vad som helst för dig, det hoppas jag du vet
Ja det hoppas jag du vet


Och det vet jag att du vet

Barnvakt på valborg :)

Idag så är man då barnvakt, just nu sitter jag mest å väntar på att jag ska åka å hämta mina föräldrar ute vid motorgården, dom har varit på 40 års fest. Grannen fyller 40.
Så jag och Freddie blidde barnvakt, personligen om jag vore honom skulle jag nog välja att festa istället för barnvakt men tydligen ville han hellre vara barnvakt med mig. Jag klagar ju inte iallafall. Haha.
Inte svårt jobb iallafall, gav grabbarna mat sen försvann dom till sina datorer, den man får kämpa med däremot är hunden. Stackaren blev ju livrädd när dom smällde raketer på enavallen. När dom äntligen slutat och hunden halvt som halvt lugnat ner sig så började nå andra idioter smälla men då lyckades jag distrahera honom från de smällande ljudet och istället var godiset intressant. :)

Min kära älskling ligger i soffan just nu och sover, haha så söt så. Vet inte vad för ansträngande han har gjort idag, men han är så söt när han sover så jag tänker inte väcka honom, inte förän vi ska åka hem.

Fick veta idag också att jag blir av med mitt rum på torsdag tydligen, Kimpa ville ha mitt rum å Marcus skulle få min säng.. Känns lite vuxet när rummet hemma hos föräldrarna försvinner, men är väl dumt att ha kvar det när jag aldrig använder det. Är ju mycket mysigare att sova med min kära Freddie :)

Undra om man ska få tiden att gå lite snabbare med betapet.. brukar funka som tidsfördriv.  Måste ju lyckas hålla mig vaken på något sätt tills jag hämtat föräldrarna.
Hm.. ja nu blir det betapet. Sov så gott allihoppa, det ska jag göra, förhoppningsvis snart.

RSS 2.0