Fem fingrar...

Orginal Lisa Nilsson - Handens Fem Fingrar.
Personligen tycker jag bättre om Peter LeMarcs version.


Fem fingrar ska skydda dig.
Ett är månen, Ett är solen,
Ett är polstjärnan bakom molnen.
Ett är hopp och Ett är tro.
Handens fem fingrar vaggar dig till ro.


Nu börjar jag känna mer å mer rörelse där i magen, oftast bara när jag ligger ner,
precis innan jag ska sova. Känns lite kul :)Fick hem studentklänningen igår också. Självklart så passar den inte, så jakten fortsätter. Mina bröst har helt enkelt växt för mycket :P Börjar kännas hopplöst att hitta en klänning man kan ha på studenten.. Får väl åka till västerås å leta eller något.

VårSol

Näst intill sommar känns det som. Sen när är de runt 18 grader i april?
Det är så otroligt skönt. Man känner för att slänga av sig alla varma kläder å springa runt i bikini,
okej, kanske är bikini lite väl att ta i, iallafall i mitt fall. Solande blir de inget av för mig, neppnepp..
Gömmer magen i sommar. ^^
Finns väl dock ingen chans att man kan ha kjolarna i sommar :(
Blir väl å införskaffa nytt eller något.. Jadu.. vi får se, den dagen, den sorgen.

Undra om man ska tvinga med sig Freddie ut på en liten promenad när han kommer ? Bara gå ut å gå en sväng i det vackra vädret, hem kanske å kolla om jag kan ha några av mina kjolar, kan vara skönt att ha i lägenheten iaf.
Vill ha något så man slipper svettas ihjäl här inne.

Önskar nästan att bebisen redan vore här så man kunde gå ut å gå, roligare om man slipper gå själv ^^ Haha..
Guuud, har svårt att tänka mig att inom ett halvår så kommer jag bli en av dom som släpar runt på en vagn. Ska bli så underbart :D

Kommer nog bli kul att se Freddie springa med en barnvagn också, ska bli så gulligt så :D Han verkar längta dit iaf, så mycket som han letar barnvagn ;)Bara några veckor kvar, sen blir det student.. läskigt läskigt..
Ska bli så kul, :D Ska betala min klänning imorgon, å hoppas på att jag får den snart. Vill vill vill ha min klänning :D
Ska bli kul å se hur den kommer sitta sen på studentdagen, om man kommer se magen mycket.. kommer ju endå vara i v 25 när jag tar studenten.. ska se vad blir det i månader... 6:e månaden om jag inte har helt fel. Haha läskigt.

Går in i v 19 nu, idag, vilket betyder att om en vecka har jag gått halva tiden, även att jag går in i 5:e månaden. Fan va coolt ;) läskigt värre.
Går fan snabbare än vad man tror, det är 13 veckor sen jag fick reda på att jag var gravid. Å det är snart bara fyra månader kvar innan knatten tittar fram. Om 147 dagar är de beräknat..
( och nej jag sitter inte å håller räkningen själv, har en liten countdown ticker som håller koll åt mig ;) På facebook )

image10

Växer..

Bebis bara växer och växer.. hela 15.2 cm lång. :)
Stooor liten bebis :) V 18 dag 4 enligt barnmorskan som utförde ultraljudet.
Äntligen ett beräknat datum som stämmer :D  Sen om bebis vill komma då är ju en heelt annan sak.
Men om de blir som planerat: 18 september. Ojj.. bara 5 månader tills dess :| Vad läskigt kul :)


 Bebis :)  

Häftigt häftigt. :)

Det 16 veckor gamla barnet är nu 12,5-14cm långt mellan huvud och stjärt och vikten ca 200g. En enormt aktiv period börjar med rejäla träningspass. Han eller hon vrider och vänder på sig, sparkar och slår. Små luftbubblor som kallas alveoler eller lungblåsor bildas nu i lungorna. Fingrar och tår ser alltmer färdiga ut, och de virvlar och ränder som utgör barnets unika fingeravtryck börjar framträda. Nu ligger ögonen i rätt läge och i tarmen har barnets första avföring samlats - barnbeck. Om det skall bli en pojke så bildas prostatan nu.

Student student student..

Nu har jag iaf Studentklänningen klar.  Wippie wippie :D  Förhoppningsvis har ingen annan en likadan, Undra om många är inne på tradera och söker klänning. Men jag föll för denna klänning iaf och "vann" den. Wohoo :D
Bara 48 dagar kvar sen smäller det. Sen jävlar är man arbetslös. Haha väärt ^^
På dessa 48 dagar har jag typ 5 omprov jag måste göra.. Haha jippie. Sen får vi ju räkna med de prov som kommer eftersom också.

image7

Coolaste hände igår, jag tror jag kände en spark  :D Om man nu ska känna sig älskad när bebis sparkar på en ^^ haha. Freddie blev nog lite besviken för han inte fick känna något, men det får han också eftersom :)
Snart får vi se bebis igen. :) På måndag är de dags igen.  Beräknat datum då också :D Längtar längtar längtar.
Halv 9 på måndag så är de UL :) Kanske inte så intressant för omvärlden men väldigt intressant för mig.

Många läsare...

Jag har upptäckt att väldigt många läser min blogg, men endast min trogna lilla komentator Moa brukar kommentera ofta..
Jag tycker ju då det är liite tråkigt å vill gärna ha fler kommentarer ;)

Denna dag har vart en helt okej dag, sol typ hela dagen, vart en bra dag i skolan, fått mycket gjort, även på naturkunskapen lyckades jag hålla humöret uppe, jag är jätte stolt ^^ haha.
När jag kom hem från skolan idag har jag plockat iordning min kära pojkväns ölflaskor från balkongen, hade jag inte vetat att han inte druckit allt själv hade jag trott att han var alkolist. Haha 3 papperskassar, en ica plastkasse och en systemkasse. Å de var bara på balkongen. Ännu mer i lägenheten.
Nej dags att panta, å slänga kanske?Får nog göra det här någon dag.  För att druckit så mycket innan så har alkoholmängden minskat stort ^^ haha nu verkar han ju aldrig dricka tycker jag ;D
Sålänge han är lycklig är jag glad :)

Nu sitter jag här å tråkar å väntar på att han ska ta å komma hem från jobbet, funderar på att gå å diska så det är klart, så kan jag sitta å titta på när han lagar mat :D  Sen ska min kära far komma hit också och försöka fixa våran diskmaskin så lyckas han med de slipper jag de resten av veckan :D

Ääh ta itu med disken nu!

bebis bebis bebis

v 17

Ditt barn är 11-12cm långt från huvud till stjärt och väger ca 150g. Huvudet är visserligen stort ännu, men det börjar se mer proportionerligt ut. Ögonen är fortfarande slutna, men de har blivit större och ögonfransar och ögonbryn har blivit längre. Underhudsfett börjar lagras, det hjälper till att hålla värmen samt ger energi. På huvudet växer mer och mer hår. Alla fingrar och tår har nu fått pyttesmå naglar. Det lilla hjärtat pumpar runt ungefär 24liter blod per dygn. Barnet blir medvetet om ljud utifrån och kan reagera på dem. Bröstkorgen hävs och sjunker när det tränar sin andning. Barnet befinner sig nu i den övre delen av livmodern och väger mer än moderkakan. Utifrån sett är barnet mitt emellan blygdbenet och naveln.


Ultraljud snart igen :D

namn namn namn...

Elvira eller Thea?
Theo, Leo, eller Aron?

Hmm.. allt detta med namn är svårt..
Tur att man har ett tag på sig, men endå, man vill ju gärna ha namnet klart när knatten kommer..
Man vill åtminstonde ha ett par förslag. .tur att vi har det ^^

Det är mycket man ska bestämma.. De flesta saker man bestämmer gäller ju resten av livet..
t ex, vi bestämde oss för att behålla bebben, å de får vi stå ut med resten av våra liv,
vi ska betämma namn som bebben ska stå ut med resten av sitt liv, förhoppningsvis!

Det börjar kännas mer å mer verkligt, men endå så avlägset,
när man sitter å läser böcker om graviditet och förlossning, t ex hur förlossningen går till och massa sånt, det känns så avlägset, men jag är van vid tanken att det är en bebis där i magen, även om jag inte känner bebis än, det ska bli så kul när vi får känna sparkar osv.

Även om det är mysigt nu med, när freddie sitter och klappar magen å lägger huvudet mot,
( kommer bli kul om han ligger med huvudet mot magen sen å får en spark ) haha :)

Känns så otroligt skönt hur engagerat freddie är i allt det här, klappar magen, pratar och läser böcker om bebisar, och bryr sig om hur magen mår, och följer med på bägge ultraljuden och vill se, så otroligt glad över att han är så "pappig" :) Bryr sig så mycket om. Man har alltid hoppats att pappan till sina barn ska vara så, men aldrig riktigt förväntat mig det. När han visar hur mycket han också vill det här känns det inte som att jag "tvingar på" honom det. Känns otroligt skönt att veta.


 
Längtar efter dig bebis :)

studentklänning

Hittade en klänning på tradera igår.. :) Får se om 10 dagar om jag får den. Man ser inte så bra på den men den verkar vara väldigt fin. Magen verkar få plats i den också, ballongklänning är nog bra när magen växer.. :P
Om jag bara får den klänningen minskar stressen väldigt mycket, börjar ju få panik eftersom jag inte vet vad för klänning jag ska ha. kan dessa 10 dagar gå snabbt!!

eller åtminstonde 9 dagar, .. då är de ultraljud igen, då får jag se vår lilla bebis :D får se om h*n vinkar denna gång också, vi ska försöka få på video också, mycket mysigare än bara en bild. :)
påtal om bebis känns det som att magen är stor som en ballong, ändå är den väl inte så stor, för mig är den väl stor iomed att jag är van med att ha liten mage.. ingen sån här mage iaf. ^^ Haha.

Längtar längtar längtar till ultraljudet :D

522849-4

Mamma.. ?

Ibland slår det mig, som ett hårt slag i huvudet.. jag ska bli mamma..
jag ska bli någons mamma. Någon som kommer vara helt och hållet beroende av mig. Något underbart mirakel som kommer förlita sig fullständigt på mig, på att jag tillsammans med pappa tar hand om henne/honom.. och det känns bra, det känns som att vi klarar av det här.

Det är inte vad jag hade planerat.. jag visste alltid att jag skulle få barn tidigt, men jag planerade aldrig det här..
Men det känns bra, jag ångrar fortfarande inte att jag behåller detta lilla mirakel. Skulle aldrig kunna leva med mig själv om jag tog bort bebis, Jag är glad att Freddie också vill behålla bebis, att han också vill ha en familj med mig. Det känns underbart.

När jag tänker på bebis längtar jag verkligen till den dagen jag får hålla bebis i famnen, bara ligga å titta på bebis, det kommer bli så underbart, jag längtar så..

spelar ingen roll om det är en hon eller han, allt jag vill är att h*n ska vara frisk. Längtar tills h*n ligger brevid mig.

bebismagen

Bebismagen V.16

522849-3

Bebis

V16.
Häftigt att mycket är klart så tidigt..

"Ditt barn är 108-116mm långt mellan huvud och stjärt och väger ca 100g. Nu är barnets armar och ben färdigbildade och lederna fungerar. Skelettet hårdnar i och med att benen förkalkas och denna process kallas ossifikation. Barnet kan nu koordinera sina rörelser då nervsystemet fungerar och musklerna svarar på hjärnans signaler. Det är fullt med aktivitet i livmodern, fostret rullar runt, sparkar och gör volter. Ännu kan det vara svårt att känna rörelser då fostervattnet fungerar som en ljud- och rörelsedämpare. Omföderskor kan känna ett litet fladder runt denna vecka. Är det ditt första barn så dröjer det oftast några veckor till innan du känner att det sparkar."


Längtar tills jag får hålla dig i min famn, tills jag får sitta å titta på dig.

522849-1

Student 2008?

Gooosh, allt detta med studenten gör mig galen,
Jag har en jävla massa prov kvar, och 7-8 veckor på mig..
Hur ska man hinna?
Jag har iaf Studentmössan klar och betald.. men det är väl också det enda??
Jag har ingen klänning, och vet inte ens vart jag ska hitta en klänning, måste ju ha en klänning som min mage tillåts att växa i, för jag kan aldrig tänka mig att den kommer se likadan ut nu som sen.

HJÄÄÄLP!!

strejka studenten kanske?
Massa människor att prata med och jag har inte ens nån aning om tider eller något alls om studenten.. :S
Jag vill ha allt klart NU!!


Välkommen till min nya blogg!

En ny blogg om mitt nya liv.

Ett nytt liv, ett nytt år, en ny pojkvän, snart en ny familj.Vad människor än har att säga om "Unga mammor" så är jag less på det. Är det någon ny trend att blogga om unga mammor? Vad spelar det för roll, varför skriva om saker som inte rör ens liv överhuvudtaget.

Det är inget annorlunda, det finns ingen skillnad mellan unga mammor och "äldre" mammor. Åldern är bara en siffra.
Man är mogen när man känner sig mogen.

"elaka", "kränkande" kommentarer om min graviditet och mitt och min pojkväns val att behålla vårat barn,
godtas ej och kommer inte uppmärksammas, skriver ni nånting får ni inget svar, eran kommentar raderas och försvinner, precis som om den aldrig varit där.

Så enkelt är det.

RSS 2.0