candy ...

Detta sparar jag för min egen skull.

"4 veckor utan godis - så fixar du suget


Här får du hjälp med maten, motionen och motivationen

Tröttnat på socker-träsket?

Testa en månad utan socker.

Viktklubb.se visar hur du orkar hela vägen.

Första två tre dagarna utan sötsaker brukar gå galant. Sen slår suget till, och motivationen dalar. För att orka hela vägen i mål är det bra att hjälpa sig själv med delmål. Viktklubb.se har satt upp en tankeplan för mat, motion och motivation.

Ammi Bohlin
Lina Boström Einarsson


Motivationen - peppa dig själv!


Vecka 1 - Notera framgångarna

Tänk att varje dag ska ha någon måluppfyllelse. Det kan vara en liten sak bara som att inte äta godis i dag. Kom ihåg: Även ett litet steg framåt är en framgång och varje dag när något fungerat är en positiv dag! Säg till dig själv: "Jag har gjort en bra start".

Vecka 2 - "Jag klarar resten"

Har du en svacka? Tänk så här: "Vad hände? Vad kan jag lära mig?" Säg till dig själv: "Nu har jag klarat hälften, nu klarar jag resten också".

Vecka 3 - Snart en månad

Om motivationen sjunker kommer den också att stiga igen! Det går alltid upp och ner. Säg till dig själv: "Snart har jag klarat en hel månad". Ge inte upp, det är vanligt att motivationen tryter.

Vecka 4 - Grattis!

Sträck på dig och säg: "Hurra! Jag har klarat en hel månad. Nu har jag en positiv månad bakom mig, och har lärt mig grunderna. Nu kan jag hålla i det här!"

Maten - så fixar du suget


Vecka 1 - Stilla suget med frukt

Känner du dig hungrig? Det är fullt normalt, men fall inte för frestelser - ta en extra frukt eller ett knäckebröd med keso i stället.

Vecka 2 - Skippa skuldkänslorna

Det är okej att unna sig något gott någon gång ibland. Bara det inte blir i stora mängder och varje dag. Och framför allt: få inte skuldkänslor när du väl unnar dig något. Då är det ju ingen mening.

Vecka 3 - Allt är inte förstört

Tänk inte att allt är förstört om du har ätit något extra en dag. Kom igen med nya tag dagen efter i stället. Fortsätt därifrån du var. Du ska inte känna att 'nu är allt förstört' och att du måste börja om från början - du har redan gjort framsteg.

Vecka 4 - Se allt som är bra

Se alla bra framsteg du har gjort! Ställ in dig på att dina nya vanor är långsiktiga.


Motionen - små steg är också steg framåt

Vecka 1 - Hitta något du gillar!

Sätt träningsmål och bestäm hur ofta du ska träna! Börja lugnt, annars är det lätt att du tröttnar. Hitta en träningsform som du tycker är rolig!

Vecka 2 - Variera din träning

Ha tålamod! Resultaten kan dröja, men lugn - de kommer! Variera din träning med konditionsträning och intervallträning.

Vecka 3 - Håll ut!

Fokusera på målet. Var strikt med din träning. Du är snart i mål. Ta en timme med en personlig tränare för att få ny inspiration!

Vecka 4 - Dags för belöning!

Bra jobbat! Unna dig något lyxigt och sedan kan du blicka framåt mot nya mål.

Tänk på att vikten inte är allt - du kan se förändringar på hur kläder sitter eller hur ditt humör är. "


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥


From This Day On, Now And Forever More ...

21/3-09 ♥

Jag älskar dig.
XoXo

Men FYYY vad det snöar.
Jag som hoppades på fint väder, åtminstonde någourlunda. Usch, jag hatar snö kaos.
Vi som ska åka till Uppsala idag, hur kul är det att åka till uppsala i detta väder?

Vi ska ju som sagt till uppsala, träffa sjukgymnasten igen. Se hur det går, men det går nog bra, vi ska ju mest dit bara för att få lite tips om hur vi ska hjälpa Aron att bli mer stabil i kroppen.
Mamma ska följa med, jag hatar att åka till uppsala ensam, speciellt i det här vädret.

Jag vill ju ha soool å sommar. åh vad det ska bli skönt med sommar, äntligen. Fin härlig sommar. Gå ut å gå i det fina solvädret, åka till stranden, sola, slippa klä på massor av kläder på bus och oss själva för att gå ut. Jag längtar efter sommar sommar sommar!

Nej usch vad det känns som jag bara skriver för skrivandes skull.
Så nu tänker jag lägga ner!

Nemen?!
Vart tog snön vägen nudå?
Här skriver man att de snöar å precis när man ska publicera har de slutat?
Känns som detta kommer bli en blandad dag, bäst å ta med solglasögonen iallafall.

I can't stand to spend another night alone ..

Freddie har ju som sagt fått ett nytt jobb nu. Ett jobb som Micke fixade åt honom, han började "på riktigt" i måndags, och idag så jobbar han ganska långt bort, så de ska sova kvar där. Usch va tråkigt.
Men det är endå skönt att veta att han har jobb och att vi får in pengar i månaden.

Men känner mig endå ensam. Men det är ju sånt man får ta. Det kan ju vara skönt att få vara ensam ibland också... fast kanske inte på kvällarna och nätterna ?
Men men.

Iallfall så för alla er som inte vet det, så ska vi flytta i början av maj. Vi flyttar till en 3a på rombergsgatan. Helst av allt vill ju inte bo i romberga, men att bo där något år av ens liv kan väl inte skada, så vi bor där tills vi har råd och jag har jobb så vi kan ta lån och köpa ett hus, åh vad jag längtar tills vi kan köpa ett hus.

Men det ska endå bli skönt att få flytta och känna att det är freddies OCH min lägenhet. Med tanke på att detta är ju Freddies lägenhet som jag har flyttat in i. Så det ska bli skönt att känna att det är helt hans och min lägenhet.
Det ska även bli skönt att flytta till en ny lägenhet, för som sagt, Freddie flyttade hit först, och hade därför redan flyttat in alla saker och liknande. Så ska bli skönt.

Men nu ska jag sluta skriva massa strunt här, och hitta på något annat kul.
Ha det bra.

(Förresten, bilderna på busbebis blev underbart fina, och jag längtar tills vi får hem dom. )6 months..

Idag är bus 6 månader korrigerat! DVS 6 månader efter beräknat datum.
Så vi hade även 6månaders kontrollen idag.

Eftersom Freddie precis fått nytt jobb ville vi inte att han skulle ta ledigt första veckan så min kära mamma fick följa med istället, kontrollen gick jätte bra, de hade ingenting dåligt att kommentera.
Aron har blivit mycket mer stabil i sina rörelser, även om det inte är helt stabilt än så är han påväg, han vänder sig obehindrat från mage till rygg, han börjar lära sig att vändas från rygg till mage också, bara den där knepiga armen ivägen och huvudet är än lite tungt.

Han kan ju inte riktigt sitta upp än, men det har också med det ostabila rörelserna att göra, han har inte riktigt full balans än. Men förhoppningsvis kommer det ikapp snart.

Katarina (barnläkaren) sa också att vi ska betraka honom som vilken 6 månaders bebis som helst, och vi behöver inte betrakta honom som känsligare, men att vi kan ju iaf vänta tills t  ex RS säsongen är slut, så i runt maj så kan vi förhoppningsvis t ex ta med bus till badhuset, och ta med bus på öppna förskolan, det skulle vara så kul att gå dit.
Så, såfort vi får klartecken att RS säsongen är över, då kan man träffa lite mer bebisar, ( men vi kommer ju fortfarande vara lite försiktiga med förkylda och sjuka barn )

Något med bus har börjat med är att skratta, åh det är så härligt att höra hans glädje skratt. Han blir så jätte glad ibland när man bara säger "mamma" "pappa" han kan skratta hejdlöst mycket då. Självklart fungerar det inte varje gång utan han måste vara på bra humör till att börja med. Men det är så härligt att höra det mysiga skrattet och det värmer upp hela kroppen.

Bus har också kommit igång riktigt med sovrutiner, han somnar tidigare och tidigare, så nu sover han vid ca 20.00 på kvällen, det är så skönt, för då vaknar han tidigare, och då vaknar jag tidigare. Även om de känns värdelöst att vakna så tidigt ibland, eftersom Aron iallafall somnar om och sover ett tag till. Men det är samtidigt så skönt att känna att man har en riktig dygnsrytm.
Sover inte alltid hela nätter än, men på bra gång.

   

Såhär glad blir han när man säger "Mamma" "Pappa"
Och med tanke på att Aron är världens största pappagris så är det självklart roligast att höra ordet "Pappa"Photograph My Heart ...

Igår var vi och fotograferade Aron, så på fredag ska vi få titta på korten, åh vad jag längtar. Elisabeth ska följa med och titta på korten, mamma kunde inte för hon jobbar, men vi ska beställa en förstoring till henne, Vi får se, Elisabet lär nog också köpa.
Vi får en förstoring gratis, och jag vill så gärna beställa fler kort, men just nu har vi nog inte råd, men fördelen är att korten sparas så länge som själva studion finns där.

Så vi kommer självklart att beställa kort senare. Men Jag vill så gärna se hur korten blev, har ingen aning om hur vi ska kunna bestämma vilket kort vi vill ha, vi får ett kort gratis, vi hade ju ett presentkort hos Kerstin Eilert som vi fick i doppresent av Freddies familj. Där ingår ett kort, å även en 1års fotografering.

Dock kommer den inte ske när Aron är 1 år utan i September då han skulle ha varit 1 år.  Eftersom att detta första kort skulle egentligen tagit före Aron var 6mån, men eftersom han är förtidig och egentligen skulle varit 6mån så gick det bra endå.
Vi ville inte ta korten då han var 6 månader eftersom att utvecklingsmässigt så kunde han ju inte göra så mycket då.
Men nu låg han så fint på mage och på rygg, han delade inte ut så många leenden däremot, så vi får se om hon fick något bra kort när han ler.

Han ville hellre ha fingrarna i munnen men det tyckte inte hon, åtminstonde inte hela tiden, men några kort blev tagna när han så sött har fingrarna i munnen.

Ja vi får se på fredag, hur korten blir. Åh vad jag längtar.

( Om någon annan (släkten) vill ha en förstoring eller kort på Aron är det bara säga till, men det är någorlunda dyrt. Men korten finns som sagt kvar, så vill någon ha så säg bara till. )You're My Superman :)
We're Gonna Last ♥

Jag skulle skriva det här till dig på msn, men av någon anledning så gick det inte, och jag vet att du läser här, så det får helt enkelt bli här, så kan hela världen få veta hur mycket du betyder för mig.

(dessutom vet jag att du tycker om när jag skriver om dig här )

Jag vet att du ville att jag skulle väcka dig när jag kom hem, men har legat nu en stund brevid dig, hållit om dig och försökt väcka dig, men du vill inte vakna och du är så söt så jag tänker inte tvinga upp dig.

Men jag tänkte bara skriva, att jag älskar dig verkligen så otroligt mycket. Du är den bästa människan i hela världen. Jag vet inte vad jag skulle göra om jag förlorade dig. Jag är så oerhört glad att jag har dig.

Jag är så glad att vi löst allting och jag hoppas verkligen att det kommer vara du och jag för alltid, du är verkligen den människan jag vill leva resten av mitt liv med, den enda människan jag inte kommer tröttna på, den enda människan jag vill dela en familj, och ett liv med.

Mitt liv har fått en helt ny mening sen du kom in i det, och jag känner att det är verkligen helt rätt, Du är helt rätt. Rätt för mig. Ingenting kan någonsin ändra hur mycket du betyder för mig, och mina känslor för dig.
Jag skulle aldrig ändra på nånting i mitt liv, inte ens det dåliga i mitt liv, för allting har lett mig till det här, och till dig.

Det är du och Aron som är det viktigaste för mig, det är ni som betyder något. Det är er jag gör allt för. Ni är min familj, och jag kommer alltid kämpa för er

Om du bara visste hur mycket du betyder för mig, hur mycket jag älskar dig, och hur mycket jag skulle göra för dig.
Om du bara visste ...


I Can See It In Your Eyes, We're Gonna Last ♥ ♥[Bilden är klickbar]

Nu ska jag mata busbebis, sen ska jag lägga mig brevid dig, och hålla om dig.
Jag älskar dig så otroligt mycket, du kommer aldrig förstå. Men du är VERKLIGEN det bästa som har hänt mig.I Promise You ...

"Jag älskar dig så mycket att det inte ens går att beskrivas i ord,
Jag skulle kunna skriva ut hela detta block och du skulle iallafall inte förstå

Jag älskar att jag vet att jag alltid kan räkna med dig,
jag vet att du alltid kommer ställa upp,
även om du skulle vara sur vet jag att du inte ens skulle tveka.

Jag älskar att du alltid finns där och försöker förstå,
fastän inte ens jag förstår.

Jag älskar att jag kan vara med själv med dig,
och du bara tycker jag är gullig,
även om alla andra skulle tycka att jag vore en tönt

Jag älskar att du alltid försöker lösa problemen vi har,
istället för att bara sopa dom under mattan och låtsas som att de inte finns.

Det finns så mycket mer,
men hur mycket jag än skriver kommer du aldrig förstå.

Jag älskar dig."


2 dec 2008
01.13Looking for a bigger place ...

Här hemma har vi kommit fram till att vår kära lägenhet är för liten. Vi har ingen plats kvar, varken i förrådet, garderoben, lådorna, eller i övriga lägenheten. Det känns meningslöst att städa för det finns ingenstanns att städa undan sakerna. Alla Arons grejjer ligger överallt i vardagsrummet, babysittern, babygymet, leksakslådan, gåstolen, det är ju inte små saker så det tar ju sin plats.
Sovrummet finns heller ingen plats i.

Men det är ju en sån fin lägenhet och vi vill ju helst bo kvar men det går inte hur länge som helst, så nu har vi börjat titta lite efter hyresrätt. Vi får se hur det går. Kollar man på EHB så finns det nästan bara i romberga så chansen blir ju att vi hamnar i romberga, även om vi egentligen inte vill. Men det kan ju finnas fina lägenheter där också.

Får även se om man får något jobb snart också, det skulle vara riktigt kul. Verkar eventuellt ha en chans som Personlig Assistent och det hoppas jag väldigt mycket på. Något jag jätte gärna skulle vilja jobba med. Men vi får se när/om jag får något svar därifrån.

Jaja nu ska jag springa och hämta min pratande bebis och gosa med honom och Freddie peddie.Suddenly I Know I'm Not Dreaming ...

Gud, jag måste bli bättre på att skriva blogg,
Men jag orkar ju aldrig.

Men iallalfall, vi har fortfarande inte fått någon ny tid hos sjukgymnasten, hon skulle tydligen vara ledig denna vecka så vi får väl se om hon ringer nästa vecka, men då är det visserligen bara 1 vecka kvar till 6månaders kontrollen så vi får se om det blir någon kontroll innan det.

Imorgon är det dax för nästa synagis spruta, Aron har varit lite förkyld här några dagar, men han verkar ha blivit bättre idag, vet inte om man måste vara frisk för synagis sprutan men vi får se vad sköterskan säger, en stor fördel denna gång är att vi behöver inte åka till uppsala, utan sköterskan som ska ta sprutan kommer hit, hem till oss och ger Aron sprutan.

Annars tror jag inte så mycket händer i Arons liv just nu, en vecka kvar innan vi ska gå och fotografera honom, åh vad kul det ska bli att se bilderna, skulle nog vilja köpa alla, men vi får se. När vi får mer pengar så ska vi beställa en förstoring, men det blir nog om ett tag, inte än.
RSS 2.0